RESTAURANTER

Restauranter

Arctandria sjømatrestaurant - Strandtorget 1

Arctandria SjømatRestaurant er som navnet sier sjømat. Her finner du mye god fisk, skalldyr, hval og sel. Røkt og saltet selskinke og Grillet tørrfisk er to av våre spesialiteter. Selskinke eller Barentsskinke som vi kaller det - servert sammen med litt tangremulade er rene selskapsmaten.

Epost
Nettside

Bardus Bistro - Cora Sandelsgate 4

Bardus bistro is a northern Norwegian reflection of the traditional bistros of southern Europe with a menu based on the ingredients and culinary history of the north. Priding ourselves on our strong personal relationships with suppliers, Bardus is able to create inventive and ever changing menu's using ingredients such as moose, reindeer, king crab fresh fish and whale.

It is very rare indeed that our Ingredients arrive from any postal code other than Tromsø and its region. Having said that, where the cod swims really is out of our hands, however the hook and its owner are most certainly local. We serve food according to season, and to satisfy our own curiosity. You will be familiar with most of things that land on your plate, but not everything…we love to surprise as well as satisfy.

When the sun blesses us with its presence we'll serve you on Tromsø's most sun drenched and sheltered verandah.

Telefon: 92 67 48 88

Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Biffhuset - Strandtorget 13

BiffHuset serverer biff i flere størrelser og varianter - i tillegg til både gris, kylling, kje og får. Grønnsaker og salater finnes selvsagt også. Kje og kjelost er noen av våre spesialiteter.

Høsten 2012 fikk vi installert en Josper grill (uttales Hospér pga spansk opprinnelse), som er den beste inndørsgrillen som er å oppdrive. Ikke bare gir grillen smak fra trekullet som brukes, men temperaturer på opp til 500°C gir kjøttet raskt en stekeskorpe. Slik fanges mer av kjøttsaften, med smaken, inne i kjøttet. Du vil smake forskjellen.

Telefon: 77 60 07 20

Epost
Nettside
Facebook

Big Bite Nerstranda - Nerstranda

Fersk fastfood. Et sunt og smakfullt alternativ, nysmurt og alltid basert på de ferskeste råvarene.

Telefon: 47 97 94 62
Nettside

Brewyard - Vervet

Telefon: 91 86 11 51
Epost
Nettside
Facebook

Burger King - Storgata 84

Vi er verdens nest nordligste Burger King. Hos oss kan du slappe av i lyse trendy lokaler når det er som mørkest ute, eller du tar en tur innom og hilser på oss om natten, for vi har jo selvsagt nattåpent når du er på vei hjem fra en hyggetur på byen. Og er du i byen med barna en ettermiddag, ja så har vi lekerom for de minste også. Åpnet i 1996.

Telefon: 77 65 89 55
Nettside

Burgr - Skippergata 6a

Tromsø kuleste burgersjappe med kortreist øl.

Epost
Nettside
Facebook

Casa Inferno - Vestregata 2

Pizzarestaurant med karakter i Tromsø sentrum.

Vi har tatt med oss litt av Italia til polarsirkelen. Med vår vedfyrte steinovn serverer vi autentiske pizzaer laget av italienske kokker i napolitansk stil samt kvalitetsvin fra Italia. Alt dette i en steampunk-inspirert atmosfære.

Vi satser på autentisk italiensk meny, både når det gjelder mat og drikke. Dog legger vi inn flere lokale råvarer og ikke minst microbrygget Tromsø-øl (fra Bryggeri 13) som husets øl.

Casa Inferno er både en opplevelse for smaken av det Italienske og det visuelle i form av nyskapende stil.

Åpent alle dager i uken.

Telefon: 77 68 09 95
Epost
Nettside
Facebook
Instagram
Wolt
Foodora

Egon - Storgata 50

Egon er en en restaurant hvor alle skal føle seg hjemme. Vi har en bred meny hvor du finner pasta, burger, pizza, kjøtt, vegetarisk, fisk, salater, lunsjretter, sandwich, barnemat og gode desserter. Vi har også mye god drikke. Egon er tilpasset for gode opplevelser med sin lune atmosfære og hyggelig betjening. Mange av våre gjester elsker å se på de historiske bildene fra lokalområdet. Egon leverer også Take Away, eller Take Home som vi kaller det på Egon.

Velkommen!

Telefon: 77 75 17 35
Epost
Nettside
Facebook

Emmas Drømmekjøkken - Kirkegata 8

Å innta et måltid på Emmas, kan være både intimt og høytidelig, men først og fremst hjemmehyggelig og avslappende. Den vel tilberedte maten er alltid velsmakende. Emma og staben er opptatt av at det skal være en glede og en fest å spise hos dem. Sjenerøsitet, omsorg og kjærlighet blandet med høy faglig ekspertise er noen av suksessfaktorene hos Emma og hennes stab. De yter maksimalt for at gjestene skal kose seg.

Telefon: 77 63 77 30
Epost
Nettside
Facebook

Fiskekompaniet - Killengreens gate

I en tid med stress og hurtigmat ønsker vi å dele med dere det ekte og naturlige som havet fortsatt gir oss. La oss få inspirere med smaker fra landsdelen og andre deler av verden. Velkommen innom for en kulinarisk opplevelse!

Bordbestilling for opptil åtte personer kan gjøres HER. For selskap eller reservasjon av bord til flere enn åtte personer ta kontakt på epost.

Telefon: 77 68 76 00
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Full Steam - Søndre Tollbodgate 3

Full Steam ble etablert i 2018 og har lokalitet på Bangsundbrygga i Tromsø. Bangsundbrygga ble bygd i 1902 og var da et fiskemottak/fabrikk. Bygget er velholdt og kommet til sitt rette element med tilbudet som Full Steam gir; storytelling om den eldre fiskerihistorie i Tromsregionen og matservering basert på lokale sjømatsråvarer.

Gjennom storytellingen får gjestene på Full Steam innblikk i fiskerihistorie ved å høre, se og røre på utstillingen som skal gi et lite innblikk på torskens reise fra havet til eksport.

På Full Steam får man utvidet smakssansene gjennom nordnorsk sjømat, mat laget på lokale og kortreiste råvarer, høstet i de ulike årstidene.

Arrangementer:

Book bord til ulike små eller store arrangementer, festligheter eller tilstelninger. Til sammen kan man ha gruppe med à la carte-meny med uteservering for inntil 120 personer eller konferanse for 100 personer.

Telefon: 92 04 49 30
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Graffi Grill - Samuel Arnesens gate 5

Velkommen til en koselig og uformell grillrestaurant, full av god atmosfære. På vår Josper kullgrill griller vi det meste fra deilige fileter til hjemmelagede burgere, fisk, vegetarretter og mye annet godt. Graffi Grill er en godt besøkt restaurant og vi anbefaler våre gjester å reservere et bord for sikkerhets skyld. Bordbestillingen gjør du her. Graffi er et gammelt trøndersk uttrykk og betyr "å ha greie på".

Telefon: 46 46 70 00
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Hard Rock Café - Storgata 42

NORDLYS OG HARD ROCK TEFT

Med plass til 150 sultne gjester, er Hard Rock Cafe Tromsø verdens nordligste! Det flotte huset vårt er bygget i 1868 og har mye historie. Det har huset flere familier, men kanskje mest kjent som "Apotek Nordstjernen" eid av apotekeren Fritz G Zapffe, fra 1915-1976. Denne fantastiske trebygningen hat også huset flere restauranter og barer, og nå er vi stolte over å kalle det Hard Rock Café!

DRIKKE OG SPISE MED VENNER

Etter en lang dag med opplevelser i Tromsø, kan du samle vennene dine og nyte mat og drikke på Hard Rock Café. Det er noe spesielt med å slappe av, høre på musikk og nyte en Legendary® Burger og god drikke. Alt dette og mer venter på deg på Hard Rock Café!

Telefon: 40 40 00 81
Epost
Nettside
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube

Hildr - Skippergata 11

På Hildr Gastro Bar fokuserer vi på både internasjonalt og lokalt inspirerte småretter, velsmakende cocktails, og nøye utvalgt vin og øl. Vår meny endres kontinuerlig, basert på både årstid, og kokkens humør. Vi strever etter å lage morsomme retter som overrasker og inspirerer.

Telefon: 41 60 77 79
Epost
Nettside
Facebook

La Famiglia - Sjøgata 12

Nyåpnet i 2021, Italiensk restaurant med fokus på høy kvalitet og kundeservice. Her får du servert Italiensk tradisjonell mat med råvarer fra Italia, Norge og resten av verden, med høy kvalitet til felles. Som navnet tilsir er dette en restaurant for alle, for er det noe vi har til felles er det familie.

Med «sommelier» i staben og årevis med erfaring på mat og drikke har vi ett håndplukket utvalg av nydelige drikkevarer fra middelhavet.

På kvelden snur vi over til «Lounge» med live-musikk eller DJs, stort barkart, og deilig atmosfære.

Hele konseptet er bygget rundt muligheten for en helaftens opplevelse.

Telefon: 93 05 09 99
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Maskinverkstedet - Nordøstpassasjen 49

SKAP HISTORIER OG MINNER GJENNOM MAT, DRIKKE, OPPLEVELSEN OG MENNESKENE

En restaurant, en lunsjplass, en bar, et konsertlokale. En plass med god takhøyde og stemning.

Bygget har fått nytt design. Her inne har båtmotorer og maskiner blitt reparert og behandlet siden 1911. Vi har kledt det inn i ny grønn drakt. Innsiden har fått bevare elementer og sjel. Interiørdesignet har holdt fokus på industrihistorie, varme materialer og farger som er klassiske og rustikke.

Telefon: 95 06 86 00
Epost
Booking
Nettside
Facebook
Instagram

Nitty Gritty - Storgata 93a

Kort fortalt er konseptet en 20-tallsinspirert bar & grill. På menyen vil du finne både kjøtt og fisk.

Telefon: 90 09 83 31
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Rå Sushi - Nerstranda

På Rå Sushi Nestranda serverer vi en forenklet meny med de beste rettene fra menyen til Rå Sushi. Vi har egen disk med ferdiglaget, fersk sushi. Vi lager all sushi i lokalene våre på Nerstranda.

Telefon: 77 30 11 30
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Sabrura - Nerstranda

Helt siden vi la den første laksen over risen, har målet vært å gjøre sushi til norsk hverdagskost. Derfor har vi perfeksjonert sushirisen og dyppet kreativiteten i både norske og asiatiske farvann.

Resultatet? En buffet som bugner av fersk sushi – med norsk vri.

Skulle du ennå ikke være dus med sushi, har vi noen alternative sikkerstikk på buffeten. Oppdag nydelig kylling og crispy fisk på sticks – i skjønn forening med dumplings, vårruller og andre asiatiske smaker. Når magen rumler, fyll på med bitene som frister mest. For vi vil at du skal spise deg mett – uten at det koster skjorta.

Vi ser nemlig helst at du beholder skjorta på. Men hvordan den ser ut, er ikke så nøye. Kom som du er – og ta flokken med.

Telefon: 40 63 06 76
Epost
Nettside

Skirri - Stortorget 1

Skirri restaurant i Tromsø holder til i superstilige og moderne lokaler med byens råeste utsikt over havnen og Stortorget.

Sommer som vinter kan man nyte sesongbetonte menyer eller bare leske seg med noe godt å drikke. Hele året blir torsken og reinsdyret viet oppmerksomhet på menyen, mens sommeren på dagtid byr i tillegg på et bredt spekter av lette retter i solveggen eller på innsiden. Velkommen skal dere være ;)

Telefon: 94 82 08 25
Epost
Nettside
Facebook

Størhus - Storgata 65

Deilig mat og drikke servert fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. Vi er opptatt av å tilby sunne alternativer, med lokale råvarer i fokus, som er bra for deg og miljøet. Fra åpning kan du glede deg over et bredt utvalg av bagels og næringsrik snacks, før vi fyrer opp pizzaovnen og serverer Piadina til lunsj.

Fra klokken 16:00 dimmer vi lysene, skrur opp musikken og serverer pizza, cocktails, øl og good vibes!

Telefon: 99 07 09 99
Epost
Nettside
Facebook
Instagram 

Sumo Vervet - Nordøstpassasjen 43

Dette er stedet for avslapning, vennskap, latter, opplevelser og det viktigste av alt; tid sammen.

Våre doble kjøkken muliggjør at vi kan lage mat for enhver lyst. Fra de som elsker kun varm mat, til de som elsker kun sushi, og for de som flørter litt i begge leirer. For de eventyrlystne og for de som ønsker det trygge.

Telefon: 40 00 19 26
Nettside
Facebook
Instagram

The Social - Bar & Bistro - Clarion the Edge - Kaigata 4

La oss innse det. Vi er sosiale skapninger. Selv når vi trenger privatliv, ønsker vi fortsatt følelsen av tilhørighet. Ikke minst når vi er borte fra hjemmet, kanskje i en ny by, et nytt land.

Det er derfor vi har skapt The Social. Et sted basert på den enkle, men essensielle ideen om å fremme samhold og komfort.

Restaurant eller din andre stue? Det er opp til deg. Jobb eller bare ha det hyggelig? Du bestemmer. Dette er et sted for hjertelige samtaler og avslappende øyeblikk, for å møte gamle venner og se nye fjes.

Vi elsker bistroklassikere, men elsker også å overraske deg fra tid til annen ved å legge til en uventet vri. Ølet er alltid kaldt, og vinkartet tilbyr en inspirerende reise rundt Europa. På en avslappet og stilfull måte er The Social hjertet og sjelen i hotellene våre, og realiserer vår idé om gjestfrihet.

Telefon: 77 66 84 84
Epost
Nettside
Instagram

Walter & Leonard - Storgata 65

Siden 1910 har Rødbanken stått sentralt i hjertet av den travle hovedgaten i Tromsø, med utsikt over den flotte Domkirken og dens kirkepark.

Gjemt i en historisk hjørne av bygningen, tar vi sikte på å levere en intim matopplevelse som sømløst kombinerer norske mattradisjoner og stykningsdeler med siste kulinariske trender fra vår josper grill.

Sammen har vårt team av kokker fokusert på lokale råvarer av høy kvalitet, og vinkelnere med sin gane satt sammen en vinliste som fremfor forsøker å skape "exciting moments med honest food" som er vår visjon.

Opplev blant annet Tromsøs koseligste uteservering på våre mange arktiske kalde og varme dager.

‍Vi inviterer deg inn til en hyggelig matopplevelse.

Telefon: 99 07 09 99
Epost
Nettside
Facebook