GULLSMED, UR & OPTIKK

Brillehuset Tromsø - Storgata 88

Brillehuset ble etablert i 1956 av optiker Karl Ditlefsen. I 1997 overtok neste generasjon, datteren Sissel og sønnen Stein, ansvaret for bedriften. I tillegg til dyktige butikkmedarbeidere består staben av fire erfarne optikere.Brillehuset Tromsø AS ligger sentralt midt i gågata i Tromsø sentrum. Vi kan hjelpe med blant annet:

 • Synsprøve
 • Linsetilpasning og opplæring
 • Arbeidsplassbrille og vernebrille
 • Svaksynsoptikk
 • Keratokonus
 • Barns synsbehov
 • Førerkortattest
 • Brillestylist
 • Briller levert på dagen
 • Optikere som er godkjent i bruk av diagnostiske medikamenter (utdrypping)
 • Det siste innen diagnostiske maskiner for øyeundersøkelse

Til byens studenter gir vi studentrabatt ved kjøp av komplett brille.

Telefon: 77 68 21 43
Epost
Nettside
Facebook

Brilleland - Nerstranda

I løpet av 30 år har Brilleland vokst seg frem til å bli en av Norges ledende optikerkjeder, der lave priser og høy kvalitet går hånd i hånd med faglig ekspertise. Vi i Brilleland mener at det verken skal være dyrt eller vanskelig å kjøpe briller. Vi gjør alt for å holde prisene nede, slik at du som kunde skal spare mer. Hos Brilleland finner du et trendy og bredt utvalg briller, solbriller og kontaktlinser til konkurransedyktige priser.

Med dyktige medarbeidere og kjente merkevarer finner vi brillen som passer til ditt ansikt, din personlige stil og dine behov. Synet ditt er viktig for oss. Våre autoriserte optikere sørger for å gi deg best mulig veiledning og råd til en enklere hverdag med briller og linser. Vi har spesialkompetanse på alt fra klinisk optometri, kontaktlinser, progressive briller, arbeidsplassoptikk, synstrening med mer. Du kan enkelt bestille synsprøve fra PC'en, mobilen eller nettbrettet ditt. Det tar deg kun et par minutter. Her får du tilgang til optikerens timebok på www.brilleland.no hvor du selv velger den tiden som passer deg best. Brilleland tilbyr også en gratis elektronisk synstest, hvor du på et par minutter får en indikasjon på om du trenger briller, eller om synet ditt har endret seg.

Vi tilbyr merker som:

Ray-Ban Moods of Norway Go Green Vogue Guess Miki Ninn Gant Carrera Fuzion Marc by Marc Jacobs Activ Sensaya M.fl.

Telefon: 77 65 38 30
Epost
Nettside

Gullsmed Bjørklund - Nerstranda

Bjørklund er Norges største klokke- og smykkekjede. En gave fra lykkesmeden Bjørklund er et minne som varer. Vår filosofi har hele tiden vært klar: Vi skal være en smykke- og klokkekjede for folk flest. Vi hjelper deg gladelig med alt fra puss av bunadssølv og andre smykker, gravering, reparasjoner, batteriskift og trykktest på din klokke. Er det noe vi ikke kan fikse i butikken, sender vi det inn til Norges største gullsmedverksted, hvor det jobber flinke fagfolk!

Vareutvalget vårt er et direkte svar på hva kundene våre har fortalt at de vil ha. Utvalget av klokker omfatter kjente kvalitetsmerker og moteklokker som: Seiko, Gant, Daniel Wellington, Mockberg, Triwa, Nixon, Ice Watch, Casio, Adidas, Citizen, Club, Gul, Inex, Mango, og Swiss Military Hanowa.

Smykkene i våre butikker er delvis av eget design og delvis fra anerkjente smykkedesignere. Derfor er vi alene om store deler av smykkene. Noen av merkene du finner i våre butikker er: By Olea of Norway, ByBiehl, Ideal of Sweden, Dima, Magi, Duette, Selma & Sofia og Felix for gutta. Er du på jakt etter bunadssølv? Vi fører sølv til de fleste drakter i Norge. Bunadssølvet vårt er møysommelig håndverk med lange tradisjoner fra Voss (Sylvsmidja). På www.bjorklund.no kan du handle enkelt fra sofakroken, eller hvor du måtte ønske. Velger du «Klikk & Hent» blir varen reservert i din butikk, og du kan hente den etter 2 timer.

Velkommen til Bjørklund-butikken!

Telefon: 40 03 58 22
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Gullsmed Kristiansen - Kirkegata 14

Gullsmed Kristiansen er en av Nord Norges største gullsmed forretning med ett rikholdig utvalg av smykker fra de rimelige motesmykker til de mer eksklusive.

Vi fører smykker fra anerkjente designer og har et bredt sortiment.

Hos oss finner du gaver i alle prisklasser fra rimelige motesmykker til de mer eksklusive!

Vi har eget verksted som utfører reparasjoner og gravering. Våre gullsmeder hjelper deg også om du vil ha laget ditt eget personlige smykke!

Telefon: 77 60 24 90
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Interoptik Stein-Tore Hansen - Storgata 47

Optiker og Urmaker Stein-Tore Hansen etablerte sin butikk i Grønnegt 58-60 (idag TBBL) den 16. februar 1974. Flyttet til Storgata 47 den 16.oktober 1975 som er den nåværende adressen. Firmaet er delt i to hoveddeler, urmaker og optiker. I den optiske delen tar optikerne seg av synskontroller og tilpasning av kontaktlinser samt utvidede undersøkelser mht øyehelse.

Hos Interoptik finner du alltid et stort utvalg briller. Briller skal hjelpe deg til å se bedre, men minst like viktig er det at du ser bra ut i hverdagen.

Telefon: 77 68 52 17
Epost
Nettside

Jacob Friis urmaker og optiker - Storgata 60

Optikk- og urmakerbedrift med bredt utvalg i briller, solbriller og klokker fra kjente varemerker. Etablert i1903, og en av Norges eldste ur-optikkbedrifter.

Hos oss får du utført synsundersøkelser, tilpasset kontaktlinser og reparasjoner av ur. Våre optikere foretar grundige synsundersøkelser, hvor fotografering av netthinnen og måling av øyetrykk er standard. Vi har optiker med mastergrad og fordypning i tørre øyne og grønn stær. I tillegg tilpasser vi spesiallinser, nattlinser og vanlige kontaktlinser. Vi har autorisasjon for å bruke diagnostiske medikamenter og jobber mye med barn og synsutvikling og med filterbriller. Vi bruker også god tid på å hjelpe deg med å finne den beste brillen for deg.

Utvalgte merkevarer hos oss er Tag Heuer, Seiko, Certina, Tissot og Raymond Weil på ur. Innen solbriller har vi merkevarer som Dita, Tom Ford, Dior, Celine og Maui Jim. En titt i vår nettbutikk viser mye av utvalget vi har i den fysiske butikken.

Vår privilegiumsrabatt gir deg opp til 4500,- i rabatt på progressiv brille nr. 2 , og 2700,- i rabatt på enstyrke, så du får en fast fordelsrabatt når du kjøper flere briller eller solbriller med styrke.

Telefon: 77 68 31 35
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Optik Spesialbutikken i Nord - Havnegata 2

I tillegg til 11 dyktige butikkmedarbeidere består staben av seks erfarne optikere med spesial godkjenning på kontaktlinser. Vi er kjent som en butikk som yter god service og kvalitet. Optik Spesialbutikken i Nord har eget verksted i butikken. Vi sliper brilleglass, utfører lodding, sveising og diverse reparasjoner.

Vi har til en hver tid et stort utvalg klokker av de siste trendene i brilleinnfatninger og solbriller. Vi har moderne utstyr for å kunne gi deg som kundene de beste brilleglassløsningene som finnes. Optik Spesialbutikken I Nord er forhandler av høykvalitets brilleglass fra Carl Zeiss Vision.
Hos oss finner du et også et stort utvalg av kjente merke i alle prisklasser blant annet Certina, Tissot, Seiko, og mange fler. Vi kan også tilby reparasjon av de fleste armbåndsur og brilleinnfatninger.
 Velkommen til synsundersøkelse , profesjonell og hyggelig brilleprøving hos oss!

Telefon: 77 60 19 40
Epost
Nettside
Facebook

Optiker Jacobsen - Strandgata 9

Vi har siden 1949 tatt vare på Tromsøfolkets øyne, og er i dag en moderne butikk midt i Tromsø by. To er høyt fagutdannede optikere, hvorav en har mastergrad i optometri.

Telefon: 77 68 27 10
Epost
Nettside
Facebook

Protid Urmaker Hansen - Storgata 47

Hos Protid Urmaker Stein-Tore Hansen skal kundene vite at vi kan ta vare på en Omega, Tag Heuer, Victorinox, Certina eller andre kvalitetsklokker. Trenger uret ditt nytt batteri, rem, lenke eller service, har vi både utvalg og fagkunnskap til å hjelpe deg på best mulig måte.
Vi har byens mest moderne verksted for urmakeri. Nyeste måleinstrumenter for kompliserte ur, nyeste trykkmåler for sjekk om uret er vanntett. Vi er en urmakerforretning og ikke en klokkebutikk. Ser du forskjellen?
Vi selger klokker men vi legger krav på at det skal være kvalitesprodukter og det legger også press på oss selv at vi skal kunne yte den beste service gjennom vår fagkunnskap.

Telefon: 77 68 52 17
Epost
Nettside

Tromsø Gullsmedforretning - Storgata 51

Tromsø Gullsmedforretning er en familiedrevet bedrift i hjertet av Tromsø sentrum. Forretningen ble etablert i 1934, og i 1991 ble vi en del av Mestergull.

Vi har et spennende og bredt vareutvalg, god service og høy kompetanse.

Velkommen!

Telefon: 77 68 32 66
Epost
Nettside
Facebook

Wabi Sabi - Peder Hansens gate 4b

Wabi Sabi er et smykkegalleri med eget verksted hvor vi lager egne kolleksjoner, smelter om gull og tar imot individuelle oppdrag.

Hvorfor heter vi Wabi Sabi? Skjønnheten i det uperfekte er et viktig stikkord. Vi ønsker å sette en motvekt mot det industrielt produserte, forutsigbare. Wabi Sabi har også en menneskelig side. Vi har alle en historie og vi formes av medgang og motgang. Erfaringen lærer oss at motgang kan åpne opp for uante muligheter - det har en verdi. Som et smykke som er ødelagt eller ikke passer lenger.
Kanskje det kan omarbeides eller smeltes om og blir til noe nytt som passer til akkurat deg?

Telefon: 41 20 01 51
Epost
Nettside
Facebook
Instagram

Wintervold - Storgata 58

En av Norges beste gullsmedbutikker med originalt design, godt håndverk, høy kvalitet og solid lokal forankring. Hos oss finner du spennende smykker fra nyskapende norske og utenlandske designere.

Vi skal til enhver tid speile tiden vi lever i, men alltid ha historien med oss, og være behjelpelig med å tolke det tidløse evigvarende. Det skal være en positiv og hyggelig opplevelse å besøke WINTERVOLD. Vi er glad i kundene våre og kun det beste er godt nok. Kvalitet og service er en selvfølge.

Gullsmedfaget er fortsatt et viktig håndtverk og våre gullsmeder gir deg god veiledning om hva vi kan gjøre på vårt verksted, av omarbeiding, nyskaping, reparasjoner og gravering.

Telefon: 77 68 18 73
Epost
Nettside
Facebook
Instagram