INFO OM NYE GAVEKORT

Etter at Idemia, vår leverandør av gavekortløsning siden oppstarten av Sentrumskortet, besluttet å legge ned den delen av virksomheten, har vi besluttet å gå for iGive som ny leverandør.

Hva vil det så si for dere?
Her er all informasjon dere måtte trenge:
https://igive.no/partner/faq/

Og info for kunder:
https://igive.no/kundeservice/

FOR KUNDE

HVORDAN FUNGERER ANALOGE KORT?

Kortet fylles på en av to måter:

 1. Last ned appen Mine Gavekort fra iGive, skann kortet i appen og fyll det så med valgfritt beløp der.
 2. Gå til https://deposit.app.igive.no/#/ , på pc, telefon eller nettbrett, og fyll det så med valgfritt beløp der. 

HVORDAN FUNGERER DIGITALE KORT?

Digitale gavekort finnes i tre forskjellige formater:

 1. Link i e-post
 2. QR-kode på PDF
 3. Digitalt kort i app

Alle tre formatene fungerer til betaling, men vi anbefaler at gavekortet lagres trygt i vår app iGive Gavekort på din mobiltelefon. Dette forenkler betalingen i butikk, da du slipper å lete frem e-posten med gavekortet eller skanne gavekortets QR-kode når du skal betale.

I tillegg har du fordelen med at gavekortet alltid er med deg. Og du kan få en påminnelse når gavekortet nærmer seg utløp om du fortsatt har penger igjen på kortet.

HVORDAN LAGRE GAVEKORT PÅ DIN MOBILTELEFON?

 1. Last ned iGive Gavekort fra App Store eller Google Play.
 2. Opprett en bruker første gang du åpner appen.
 3. Klikk på QR-ikonet i menyen nederst i appen.
 4. Skann QR-koden på gavekortet og klikk på knappen «Lagre gavekort i app».

HVORDAN HENTE OG LAGRE GAVEKORT PÅ DIN MOBILTELEFON?

 1. Last ned den digitale lommeboken Mine Gavekort til din mobiltelefon fra App Store eller Google Play
 2. Etter du har åpnet appen og opprettet en bruker, klikker du på + knappen øverst til høyre på åpningsskjermen; Mine Gavekort.
 3. Skriv inn din hentekode.
 4. Hurra! Gavekortet er nå lagret for sikker oppbevaring, og betaling direkte fra din mobiltelefon.

HVORDAN BETALE MED DIGITALE GAVEKORT I BUTIKK?

Det er fire måter å starte betalingsprosessen på avhengig av hvordan du har mottatt gavekortet.

 • Link i e-post: Dersom du har mottatt gavekortet på e-post direkte fra oss i iGive kan du klikke linken i e-post meldingen med teksten «Betal med gavekort».
 • QR-kode på utskrift: Dersom du har med deg et utskrevet gavekort for betaling i butikk, starter du betalingen med å skanne QR-koden på gavekortet, for deretter å klikke på «Betal med gavekort».
 • Knapp i app: Dersom du har lagret gavekortet ditt i appen iGive Gavekort, åpner du gavekortet som ligger under «Mine kort» og klikk på knappen «Betal med gavekort».
 • Gavekortnummer: Dersom du kun har et bilde av gavekortet på din mobiltelefon, og derfor ikke kan bruke ditt eget mobilkamera til skanning, kan du enten betale ved å bruke gavekortnummeret eller benytte noen andre sin mobiltelefon til skanning av QR-koden. Om du ikke kan få hjelp av en venn eller betjeningen til skanning av QR-koden, starter du betalingsprosessen ved å skanne butikkens QR-kode som skal finnes ved butikkens kasse. Deretter klikker du «Betal med gavekort», for så å manuelt skrive inn gavekortnummeret under QR-koden på gavekortet.

Etter du har utført steget over, vil du få en forespørsel på mobiltelefonen din om å gi iGivePay tilgang til mobiltelefonens kamera. Denne tilgangen er nødvendig for at du skal få skannet butikkens QR-kode som finnes ved butikkens kasse.

Før mobilen mot butikkens QR-kode slik at denne havner innenfor rammen påmelding skjermen. iGivePay vil da automatisk registrere hvilken butikk du befinner deg i og matche dette opp mot gavekortet du ønsker å benytte.
Dersom du ved et uhell ikke ga iGivePay tilgang til mobilkameraet, eller av en annen grunn ikke får skannet butikkens QR-kode, kan du velge å skrive inn butikknummeret manuelt. Dette finner du under QR-koden til butikken.
(Eventuelt kan du lese denne artikkelen for instruks for hvordan du kan endre innstillingene på din mobiltelefon, slik at iGive Pay får tilgang til kamera: https://igive.no/hvordan-gi-nettleseren-tilgang-til-mobilens-kamera/)

iGivePay vil vise tilgjengelig saldo på gavekortet og be deg skrive inn beløpet du ønsker å trekke fra gavekortet. Skriv inn beløpet du ønsker å betale fra gavekortet og klikk på «Utfør betaling» når betjeningen er klar til å ta i mot din betaling.

Etter betalingen er gjennomført vil du få et kvitteringsbilde på skjermen med en knapp til et kontrollbilde som du viser til betjeningen i butikken for å bekrefte fullført betaling.

HVORDAN BETALE MED GAVEKORT DIREKTE FRA DIN MOBILTELEFON?

 1. Klikk på knappen «Bruk gavekort» når gavekortet er åpnet i Mine Gavekort.
 2. Vis gavekortet, som nå har åpnet seg i mobiltelefonens nettleser, til butikkens betjening. Betjeningen vil enten selv skanne QR-koden på gavekortet, eller be deg skanne butikkens QR-kode, for å starte betalingen.
 3. Skriv inn beløpet du ønsker skal trekkes fra gavekortet, og klikk «Utfør betaling».
 4. Vis det dynamiske kontrollbildet til butikkbetjeningen.